Miten aloitin rukoilemisen?

By Terveisin Hanna - 30 huhtikuuta

*Koettele kaikki tämän blogin kirjoitukset Raamatun Sanan kautta.*

Miten aloitin rukoilemisen? | Oletko törmännyt elämässäsi tilanteeseen, jossa mietit miten aloittaa rukoilemisen? Tai onko sinulle epäselvää se, mitä rukoillessa tulisi sanoa? Tämä sama asia oli minullekin tuttua ennen elävään uskoon tulemista ja ihan uskoon tulon alkumetreillä.

Joskus ennen kuin itse tulin elävään uskoon, mietin monesti mistä uskovat ystäväni löytävät niin hienoja sanoja rukouksiinsa. Mistä he löysivät täydellisiä lauseita toisensa perään ja saivat puettua ajatukset selkeiksi kokonaisuuksiksi rukouksessa.

Oma rukoilemiseni oli sitä, että jouduin paperille kirjoittamaan etukäteen mitä halusin sanoa. Kuvittelin jotenkin, että rukoileminen ja Jumalalle juttelu kuuluu olla hienojen sanojen sanomista ja korulauseiden puhumista. Ajattelin, että rukoillessa kuuluu puhua selkeästi jäsenneltyjä lauseita ja käyttää yleviä sanoja.

Helpotan sinua heti kertomalla, että näinhän sen ei tarvitse olla. Ei todellakaan.


Jumalalle tärkeintä on se, että haluan olla yhteydessä Häneen. Se on kaikista tärkeintä. Uskoin, että ajan kanssa löydän kyllä itselleni sopivimman tavan, oikeat sanat ja opin miten rukouksessa käydään vuoropuhelua Jumalan kanssa.

Tähän postaukseen olen koonnut 5 kohtaa miten minä aloitin rukoilemisen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Miten olla lähellä Jeesusta? 5 vinkkiä

Näin aloitin rukoilemisen:

1. Jeesus auta!

Joskus voimme olla sellaisessa tilanteessa, että rukoileminen on jostain syystä tehty täysin mahdottomaksi. Silloin ainakin itseni oli turha yrittää lausua moni sanaisia lauseita.

Itselläni oli tuollainen tilanne, kun omassa elämässäni kävin suuria hengellisiä taisteluja. Joskus huuleni olivat kuin halvaantuneet. Silloin sain huudettua ainoastaan: Auta Jeesus! Ja se riitti.

Jeesus haluaa minun huutavan häntä apuun hädän hetkellä. Se on tärkeintä. Se, että tukeudun Jeesukseen.

2. Isä meidän-rukous

Isä meidän on rukous, jonka Jeesus on itse meille opettanut. Se on voimallinen rukous ja pitää sisällään kaiken tärkeän. Rukoilin sitä jo lapsena ja nuorena aina, kun pelkäsin jotakin. Kun minua pelotti todella paljon, tämä rukous toi sisälleni takaisin rauhan. 

Rukoillessani Isä meidän rukousta, mietin sen sanoja. Mitä rukouksessa oikeastaan sanotaan. Kun tuon rukouksen sanat avautuivat kokonaisuudessaan minulle, ymmärsin kuinka voimallinen Isä meidän rukous on.

Pääset lukemaan Isä Meidän rukouksen tästä.

3. Ajan ottaminen rukoukselle JOKA PÄIVÄ

Tämä on minulle nyt terävöitynyt viime aikoina. Huomasin, että jos en ota tietoisesti aikaa joka päivä rukoukselle, se helposti unohtuu ja jää arjen kiireen keskellä vain hätäiseksi heippaukseksi Jumalan suuntaan.

Jos siis saan vinkata kaikella rakkaudella, niin ota joka päivä reilusti aikaa rukoukselle. Rukous on kahden keskeistä aikaa minun ja Herran kanssa. Se on hetki, jolloin voin kertoa avoimesti mieltäni painavat asiat Hänelle. Se on myös hetki, jolloin voin hiljentyä kuulemaan mitä Hänellä on sanottavaa minulle. 

Itse rukoilen aamulla heti kun herään ja teen yhtään mitään muuta. Makoilen sängyllä ja keskustelen rukouksessa Jeesuksen kanssa. Kiitän, pyydän siunausta ja jätän päiväni Hänen huomaansa. Puen myös aamurukouksessa päälleni Jumalan taisteluasun. Usein tuon aamun rukoushetken päätteeksi luen myös Raamattua.

Rukoilen myös usein päivän aikana. Aina, kun tulee sellainen olo, että hetki Jumalan kanssa olisi paikallaan, hiljennyn arjen askareiden lomassa rukoilemaan. Tosi usein, kun lähden koiran kanssa lenkille, huomaan lenkin ajan rukoilevani. Se on rauhallinen ja säännöllinen hetki, joka on helppo käyttää rukoukseen.

Illalla ennen kuin menen nukkumaan jaan vielä päivän tapahtumat Herran kanssa ja vietän hetken rukouksessa. Rukous auttaa minua rauhoittumaan ja keskittymään olennaiseen.


4. Jos ei sanoja löydy

Joskus voi käydä niin, ettei löydä sanoja. Silloin voi olla vain hiljaa. Jumala kuulee hiljaisimman huokauksenkin. Häneltä mikään ajatukseni ei ole salassa. Jos siis tuntuu, etten osaa pukea ajatuksiani sanoiksi, niin voin vain hiljentyä yhteyteen Taivaan Isän kanssa.

Halutessasi voit kurkata blogistani valmiita rukouksia eri teemoista. Blogiini ilmestyy joka maanantai rukous. Rukouksien teemat vaihtelevat viikoittain ja pyrin löytämään ajan kanssa blogiini rukouksia elämän joka tilanteeseen. Olen tämän, kuten bloginikin jättänyt täysin Herran haltuun.

5. Toisten puolesta rukoileminen tuo syvyyttä rukouselämään

Helposti rukouksissamme keskitymme pyytämiseen. Pyydämme itsellemme kaikkea, joskus jopa aivan arkisia ja turhia asioita. Rukouksen tarkoitus ei kuitenkaan ole olla kauppalistan tapainen toiveluettelo. Sen tarkoitus on keskittyä yhteyteen Jumalan kanssa. 

Jos me aina vain keskitymme itseemme ja teemme sen myös rukouksessa, miten täyttä elämää me elämme?

Kokeilin rukoilla muiden puolesta ja se muutti rukouselämäni aikalailla. Itse huomasin, että helpointa on aloittaa rakkaimmista ja läheisimmistä ihmisistä. Mutta kun aloin rukoilla niidenkin puolesta, jotka eivät ole elämäni tärkeimpiä ihmisiä, niiden ihmisten puolesta, jotka ovat tehneet jotakin väärää minua tai läheisiäni kohtaan sekä sellaisten ihmisten puolesta, joita en edes tunne, mutta joihin törmään arjessani, voin sanoa, että rukouselämäni on syventynyt huomattavasti.

Voin kertoa, että hämmästyin kuinka paljon täydempää rukouksesta tulee, kun käänsin katseen omasta navasta poispäin ja rukoilin muiden ihmisten puolesta.

Miten sinä aloitit rukoilemisen?

  • Share:

You Might Also Like

0 kommenttia